Zarzavat pentru iarna



Ingrediente:
gogosari
ardei galbeni
ardei kapia
patrunjel
morcov
radacina de pastarnac
frunze de telina
ceapa
sare mare
putin conservant.


Mod de preparare

Spalati sub jet de apa gogosarii, ardeii galbeni si ardeii kapia, apoi le curatati cotoarele si toate semintele. Ii taiati in cubulete. Curatati, spalati si tocati ceapa.
Radeti morcovul, il spalati si il dati pe razatoarea mica.
Spalati si tocati marunt patrunjelul si frunzele de telina. Curatati pastarnacul, il spalati si il taiati cat mai mic.
Amestecati intr-un vas mare toate legumele taiate, punand si sarea grunjoasa. Lasati sa stea o ora pentru a lasa zeama.
Dupa o ora luati zarzavat, il scurgeti, apoi il puneti in borcan.
Deasupra puneti putin conservant, acoperiti borcanul la gura si il datila loc racoros. Este un zarzavat pentru ciorbe foarte bun.

Citeste si ...


Salata de macaroane cu peste afumat


Cartofi noi cu mustar la cuptor


Negresa rapida cu ciocolata neindulcita


Varza murata calita