Vinete gratinate



Timp de preparare: 60 min.

Ingrediente:

4 vinete,
1 kg ciuperci,
1 bucata fenicul,
2 catei de usturoi,
pudra de scortisoara,
1 ardei iute mic,
sare,
piper,
ulei de masline,
1 lingura de busuioc uscat,
2 fire busuioc verde,
1 lamaie.



Mod de preparare:

Ciupercile se curata de pielita, se spala si se taie in felii mai groase. Se incing trei linguri de ulei intr-o cratita, se pun ciupercile, sucul de lamaie, sarea si piperul. Se adauga usturoiul taiat in felii subtiri, ardeiul iute crestat la varf si se prajesc pana cand scade lichidul format.

Feniculul se toaca marunt, se caleste pana cand se inmoaie, apoi se pune peste ciuperci. Vinetele se spala, se taie in jumatati si se prajesc 5 min. in ulei incins. Se scoate miezul si se pune intr-un castron, iar vinetele se asaza intr-o tava cu putin ulei.

Se indeparteaza ardeiul iute din ciuperci, se presara un varf de cutit de pudra de scortisoara, sarea, piperul si busuiocul uscat. Se amesteca, se pun in jumatatile de vinete si se introduc in cuptor.

Se lasa timp de 25 min., se scot din tava si se presara busuioc proaspat tocat.

Vinetele se pot servi presarate cu cascaval ras sau alaturi de o salata de varza alba.

Citeste si ...


Chiftelute din peste


Budinca de dovlecei


Budinca din macaroane cu branza de vaca


Prajitura cu prune, rozmarin si coniac