Varza cu carnati



Timp de preparare: 60 min.

Ingrediente:
2 kg varza,
500 g carnati,
300 g costita afumata,
350 ml zeama de varza,
3 linguri de pasta de rosii,
4 rosii,
sare,
piper,
2 linguri de ulei,
1 frunza de dafin,
4 boabe de piper,
1 legatura de patrunjel.


Mod de preparare:

Varza se spala, se taie in jumatati, apoi in fasii subtiri si se pune intr-un vas mai mare. Se presara sare si se freaca bine cu mainile ca sa se inmoaie varza.

Costita afumata se taie in bucatele si se prajeste intr-o tigaie fara ulei.

Se pune intr-o oala putin ulei, iar deasupra se presara varza. Se toarna un litru de apa, se adauga frunza de dafin si boabele de piper. Se pune oala pe foc si se lasa la fiert la foc potrivit.

Cand varza este aproape fiarta, se adauga carnatii prajiti si taiati in bucatele, pasta de rosii diluata cu putina apa, zeama de varza si rosiile date pe razatoare.

Se condimenteaza dupa gust, se presara patrunjel tocat, se mai toarna apa daca este nevoie si se mai fierbe inca 15 min.

Se serveste fierbinte, cu mamaliga calda, smantana si ardei iute.

Citeste si ...


Tochitura


Tarta cu fructe


Salata de icre de crap


Prajiturele cu miere, curmale si nuci