Tort Zebra



Ingrediente:
240 ml  lapte,
240 ml ulei,
400 g  faina,
320 g zahar,
5 oua,
4 lingurite praf de copt,
o lingura extract de vanilie.
Dupa ce am impartit aluatul:
2 linguri de cacao, la o jumatate,
2 linguri de faina la alta.


Mod de preparare:
Am batut bine intr-un castron ouale cu zaharul. Am adaugat apoi toate ingredientele lichide (lapte, vanilie si ulei). In cele din urma am adaugat faina cernuta cu praful de copt. Dupa ce am omogenizat bine am impartit aluatul in doua.
Intr-o parte de aluat am amestecat doua linguri de faina, iar in cealalta parte doua linguri de cacao.
Am adaugat in forma aluatul alb, iar apoi in centru pe cel cu cacao, dandui forma de “zebra” cu ajutorul unei linguri.
Dati la cuptor la 150 grade C pana cand un bat de chibrit introdus in centru iese curat.

Citeste si ...


Inghetata de menta


Chec rapidChec rapid


Pupi


Briose cu migdale, vanilie si zmeura