Tort cu glazura de portocale



Ingrediente:
2 3/4 cani de faina
1 1/2 cesti de zahar alb
1 1/2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita de sare
3/4 ceasca de unt, dedurizata
1 1/2 cesti lapte batut, la temperatura camerei
3 oua, la temperatura camerei
1 1/2 linguri coaja de portocale
o lingurita extract de vanilie
1/2 lingurita extract de portocale

Pentru glazura:
227 g crema de branza, dedurizata
o lingurita suc de portocale
3/4 lingurita coaja de portocale
1/4 lingurita extract de portocale
4 cesti zahar


Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 176 ° C si asezati hartia de copt in tava.
Intr-un castron mare combinati faina, zahar, praf de copt si sare. In alt castron, amestecati untul, laptele batut, oualele, coaja de portocala, vanilia si extractul de portocale. Combinati cele doua amestecuri in unul singur si mixati pana la omogenizare. Turnati aluatul in forma si dati la cuptor pentru 30-35 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
Intre timp preparati glazura. Amestecati intr-un castron toate ingredientele pentru glazura.
Cand blatul este gata, il scoateti de la cuptor, il lasati cca 10 minute sa se raceasca, apoi taiati circul pe jumatate. Pe o jumatate de blat intindeti glazura, apoi puneti cealalta jumatate si o glazurati si pe aceasta.

Citeste si ...


Briose cu nuca de cocos si glazura de ciocolata alba


Zacusca de dovlecei pentru iarna


Tort Caramel


Prajitura cu lamaie si portocala