Tort cu cirese si capsuni



Ingrediente:
un pachet piscoturi,
400 g capsuni,
500 g branza mascarpone,
100 g zahar,
500 g iaurt,
doua linguri zeama de lamaie,
3 plicuri gelatina pudra,
100 ml apa,
200 ml frisca,
un plic zahar vanilat,
40 cirese proaspete fara samburi.
Ingrediente pentru ornat:
200 ml frisca,
capsuni, cirese.


Mod de preparare:

Asezati pe fundul unei forme de tort o foile de plastic si tapetati marginile cu piscoturi.
Pentru crema, inmuiati gelatina in apa rece 5 minute. Pasati capsunile. Intr-un castron turnati mascarpone, iaurtul de fructe de padure sau orice altfel de iaurt, zaharul, vanilia, pireul de capsuni si zeama de lamaie. Mixati compozitia. Puneti gelatina la foc mic sa se dizolve si amestaca mai intai cu 2-3 linguri de crema, apoi amesteca in toata compozitia. Lasati crema 5 minute la rece, apoi adauga frisca batuta bine. Toarna in forma jumatate de compozitie, aseaza ciresele si restul de crema, iar deasupra pune restul de piscoturi. Lasati la frigider o ora sa se intareasca. Asezati deaupra un platou si intoarceti tortul cu fata in sus. Piscoturile trebuie sa fie pe platou ca baza.
In final ornati cu frisca si fructe proaspete.

Citeste si ...


Tort de cacao fara oua


Dulceata de piersici


Cookie-uri cu fulgi de ciocolata


Tarta cu gem