Tort cu ciocolata si caramel



Ingrediente:
Baza:
100 g unt,
50 g zahar,
125 g faina,
40 g fulgi de ovaz,
un firicel de rom,
Umplutura de caramel:
25 g unt,
25 g zahar,
200 g lapte condensat.
Pentru topping:
100 g ciocolata cu lapte, tocata,
50 g smantana,
20 g unt,
50 g ciocolata alba.


Mod de preparare:
Ungeti tava si asezati hartie de copt atat la baza cat si pe partile laterale.
Baza:
Amestecati bine untul cu zaharul, adaugati faina, fulgi de ovaz si cateva picaturi de rom. Puneti si intindeti acest aluat in tava de copt si coace la 180° C timp de 25 de minute.
Lasati sa se raceasca in tigaie.
Umplutura de caramel:
Puneti laptele, untul si zaharul intr-o cratita la foc mic, amestecand mereu, pana cand totul se dizolva. Aduceti la fierbere si fierbeti 2 – 3 minute pana se ingroasa, amestecand constant.
Se toarta acest amestec in tava peste cel scos de la cuptor si se lasa putin sa se raceasca pentru a se stabiliza.
Topping-ul:
Amestecati smantana impreuna cu untul, adaugati ciocolata tocata, dati la foc mic, amestecand pana se topeste. Imprastiati peste umplutura cu caramel si dati la frigider pentru cateva ore.
Decorati cu fire de ciocolata alba topita la cuptorul cu microunde.

Citeste si ...


Ciocolata de casa cu alune si stafide


Dulceata de pere


Briose cu nuca de cocos si glazura de ciocolata alba


Varza cu carnati