Tocanita de iepure cu galuste



Ingrediente pentru tocanita:
un iepure de casa taiat in bucati potrivite,
10 felii costita afumata,
o lingura rozmarin,
300 g ciuperci,
doua cepe potrivite,
500 ml bere,
700 ml supa pui,
o lingura unt,
o lingura faina,
ulei de masline,
sare de mare si piper proaspat macinat.

Ingrediente pentru galuste:
300 g faina,
doua lingurite praf de copt,
150 g unt,
1/2 nucsoara,
o lingurita tarhon,
sare si piper proapst macinat,
putin lapte.


Mod de preparare:

Faceti intai galustele amestecand faina cu praful de copt, tarhonul, un praf de sare de mare si putin piper proaspat macinat si turnati lapte cat sa obtineti un aluat elastic si nelipicios. Amestecati si framantati bine pana obtineti un aluat destul de ferm. Din el veti intinde cu palmele infainate un snur mare pe care il veti taia apoi in 18 bucati egale. Modelati din bucatelele respective niste bilute, le asezati pe o tava si radeti deasupra nucsoara. Dati la frigider pana e aproape gata tocanita.
Fiecare bucata de iepure o dati prin faina si o scuturati bine pentru a inlatura excesul. Puneti vasul Pyroflam direct pe flacara, incalziti uleiul de masline si untul si adaugati bucatile de carne pe rand, prajindu-le aprox 5-7 minute pe toate partile. Cand s-au rumenit putin toate, puneti peste ele feliile de costita afumata, adaugand un praf de sare de mare si piper proaspat macinat. Le mai lasati cateva minute pe foc, pana se mai prajeste si costita, avand grija sa amestecati in vas, pentru a nu se arde carnea. Adaugati apoi rozmarinul, ciupercile taiate, ceapa tocata si lasati pe foc mic, inca 10 minute, pana se inmoaie ceapa si devine aurie. Incorporati apoi o lingura de faina, berea si supa de pui si lasati vasul Pyroflam direct pe flacara, inca 30-40 minute, acoperind totul si spionand prin capacul de sticla. Cand tocanita a mai scazut asezati galustele peste ea, la o distanta de circa un cm unele fata de altele. Acestea vor actiona ca un capac, permitand carnii sa retina zeama si sa nu se usuce. Stropiti totul cu ulei de masline si dati vasul in cuptorul incins la 190 grade C cca 40-45 minute. Galustele vor fi crocante deasupra si moi dedesubt, ca niste chifle.

Citeste si ...


Prajitura cu crema de lamaie


Tarta cu migdale, coacaze, banane si miere


Prajitura cu afine II


Prajitura cu lamaie si portocala