Tocanita cu ceafa de porc



Ingrediente:
1 kg carne porc (ceafa),
1 kg g ceapa,
100 g morcov,
200 g ardei kapia,
doi catei de usturoi,
10-12 linguri suc de rosii,
300-400 ml apa,
140 ml vin alb,
doua crengute mici de rozmarin,
cateva fire cimbru,
sare, piper,
8 linguri ulei.


Mod de preparare:
Taiati carnea de porc in bucati mici si caliti in patru linguri de ulei cu putina apa. Dupa ce se albesc si s-au rumenit putin, le scoate-ti si le puneti intr-un vas termorezistent. Aruncati cele patru linguri de ulei in care ati calit carnea, si caliti ceapa, morcovul si gogosarul in restul de ulei. Cand ceapa este calita o puneti peste carne. Adaugati apa astfel incat sa acopere totul, vin, rozmarin, cimbru, usturoi taiat pe jumatate si sucul de rosii.
Acoperiti vasul cu o folie de staniol si il dati in cuptorul preancalzit la 200° C. Dupa 30 minute luati folia, condimentati cu sare si piper si lasati pana scade sosul si se ingroasa.

Servim tocanita calda cu putin patrunjel verde proaspat tocat.

Citeste si ...


Paste cu carnati si ardei grasi


Sirop din frunze de menta


Ceapa murata in otet (I)


Peste file cu legume in stil asiatic