Tocana irlandeza cu morcovi, cartofi, ceapa, praz, pastarnac si mazare



Ingrediente:
doua lingurite ulei,
450 g spata de miel, dezosata, taiata in bucati de 2.5 cm,
4 cartofi rosii, in coaja, taiati bucati mari,
3 morcovi, curatati, taiati cubulete,
doua cepe, tocate mare,
doua fire de praz, partea alba si cea verde deschis, tocate mare,
un nap mare, curatat, tocat mare,
doua linguri faina,
o frunza dafin,
1/2 lingurita rozmarin uscat,
o lingurita sare,
1/4 lingurita piper negru,
o cana mazare verde, proaspata sau congelata.


Mod de preparare:
Intr-o tigaie adanca de teflon, se incinge uleiul, la foc mediu spre puternic. Se rumeneste carnea pe toate partile, in transe, circa 5 minute per transa. Carnea se transfera intr-un castron, pe masura ce se rumeneste.
Se adauga cartofii, morcovii, cepele, prazul si napul. Se prajesc 10 minute, amestecand ocazional. Se adauga faina si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga 3 cani de apa, frunza de dafin, rozmarinul, sarea si piperul. Se dau in clocot. Se reduce flacara. Se adauga carnea. Se fierbe tocana incet, descoperita, timp de 50-60 de minute, amestecand ocazional, pana cand carnea se fragezesste. Se serveste imediat.

Citeste si ...


Tarta rapida cu fructe


Creveti cu teci de mazare


Salata de prune si struguri cu sos de vin


Bors de peste cu leustean