Tiramisu cu ananas si caramel



Ingrediente:
12 piscoturi,
500 g mascarpone,
200 ml frisca lichida,
3 galbenusuri,
180 g zahar pudra,
doua cutii ananas bucati,
vanilie,
o portie caramel.


Ingrediente pentru caramel:
50 g unt,
120 g zahar,
80 ml smantana dulce.



Mod de preparare:

Mixati galbenusurile cu zaharul pudra, adaugati vanilia, puneti intr-o si dati la bain-marie. Amestecati incontinuu, cu telul, pana ingroasa putin compozitia, apoi dati deoparte si lasati sa se raceasca.
Mixati branza mascarpone cu 2-3 linguri de zahar pudra si adaugati treptat crema de oua racita. Bateti tare frisca si amestecati cu crema de mascarpone.
Caramelul:
Puneti zaharul intr-o cratita si topiti la foc mic, apoi adaugati untul si amestecati pana la omogenizare, apoi adaugati smantana dulce. Mai tineti pe foc 5 min, la foc mic, apoi opriti focul.
Asamblati in 6 pahare, dupa cum urmeaza:
Puneti la baza un piscot rupt si insiropat cu zeama de la compotul de ananas, apoi cateva bucatele de ananas, o lingura generoasa de caramel, o lingura crema mascarpone, piscot, ananas, caramel, crema, caramel si bucati de ananas. Dupa asamblare, dati paharele la frigieder pentru 40-60 min inainte de servire.

Citeste si ...


Sos Tabasco


Prajitura cu pere, cacao si portocale


Fulgi de vinete


Paste cu somon si mazare