Tarta Tatin cu mere (II)



Timp de preparare: 90 min.

Ingrediente:
250 g faina,
150 g unt (moale),
300 g zahar,
1 ou,
2 kg mere, sare.


Mod de preparare:

Puneti faina intr-un castron, faceti la mijloc o gropita si spargeti oul. Adaugati un varf de cutit de sare, 100 g zahar si 100 g unt. Amestecati bine cu varfurile degetelor pana obtineti un aluat. Inveliti-l intr-o folie si lasati-l 30 min. sa se odihneasca in frigider. Curatati merele de coaja, taiati-le in patru si indepartati partea lemnoasa si samburii. Incalziti cuptorul la 180°C. Puneti restul de zahar intr-o forma de metal si lasati-l sa se topeasca la foc mic, impreuna cu 50 g unt. Luati forma de pe foc si asezati pe fundul ei merele. Puneti-o iar pe foc si lasati sa se caleasca incet, fara sa amestecati, pana ce se caramelizeaza usor. Intindeti aluatul pe planseta infainata, avand grija sa depaseasca putin diametrul formei in care se afla merele, asezati-l peste mere si varati marginile spre interiorul formei. Intepati-l din loc in loc cu furculita si dati forma la cuptor. Lasati tarta sa se coaca 25 min. (pana se rumeneste). Scoateti-o din forma si serviti-o calda, eventual cu smantana.

Citeste si ...


Musaca de cartofi moldoveneasca


Capsuni si rubarba gratinate


Coliva


Ghiveci de legume cu orez