Tarta provensala cu legume



Ingrediente:
doua cepe mari, taiate felii,
1 1/2 cana faina,
1 1/2 lingurita cimbru proaspat, tocat,
1/2 lingurita sare,
1/3 cana apa rece,
doua linguri ulei de masline,
2 zucchini potriviti (a cate 200 g),
4 rosii potrivite, taiate in felii groase,
doua linguri branza parmezan, rasa.


Mod de preparare:
Se unge cu putin ulei o tigaie mare de teflon. Se incinge la foc mediu spre puternic. Se reduce flacara la mediu spre mic si se caleste ceapa 20 de minute, pana s-a inmuiat si a devenit aurie. Se transfera pe o farfurie.
Se incinge cuptorul la 200 grade C. Intr-un castron mare, se amesteca faina cu cimbrul si 1/4 lingurita sare. Se adauga apa si ulei cat sa se inmoaie aluatul. Se presara faina pe suprafata de lucru si se intinde aluatul sub forma unui patrat cu dimensiunile 40×25 cm sau i se da o forma rotunda (32,5 cm diametru). Se impatureste in doua si se transfera pe o tava pentru tarte patrata (40×15 cm) sau rotunda (22.5 cm), al carei fund se poate scoate. Se taie marginile care depasesc tava.
Se taie zucchini pe diagonala in felii lungi. Se unge din nou tigaia cu putin ulei si se incinge la foc potrivit. Se calesc zucchini timp de 5-7 minute.
Se aseaza zucchini, rosiile si ceapa in randuri, pe aluatul din tava, suprapunand putin feliile. Se sareaza cu restul de sare si se presara branza parmezan pe deasupra. Tarta se coace 20 de minute, pana se formeaza o crusta aurie. Se serveste fierbinte, calduta sau la temperatura camerei.

Citeste si ...


Tarta cu gem


Prajitura Snickers


Pilaf de ardei verde


Reteta ketchup dulce