Tarta cu gem



Ingrediente:
400 g branza de vaci,
100 ml smantana,
3 oua,
80 g zahar,
1 lingurita coaja de lamaie,
200 g biscuiti,
70 g unt,
gem de afine sau fructe de padure.


Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 º Celsius. Topiti untul apoi il amestecati cu biscuitii zdrobiti in prealabil.
Ungeti tava si raspanditi acest amestec pe baza tavii si pereti, apoi dati la frigider pentru 30 minute.
Intre timp, pregatiti umplutura.
Amestecati branza de vaci si smantana pana obtineti un piure, adaugati ouale continuand sa amestecati, iar in cele din urma adaugati zahar si coaja de lamaie. Aceasta umplutura o puneti in tava scoasa de la frigider si o dati la cuptor pentru aprox. 45 de minute sau pana cand umplutura incepe sa fie aurie. Dupa ce scoateti de la cuptor dati la racit, iar apoi intindeti gem de afine sau de fructe de padure peste.

Citeste si ...


Prajitura cu capsuni si bezea


Paste cu branza dulce la cuptor


Tarta cu migdale, coacaze, banane si miere


Dulceata de pere