Tarta cu dovlecei si rosii



Timp de preparare: 60 min.

Ingrediente:

1 pachet de foetaj,
5 rosii,
4 dovlecei,
100 g ricotta,
100 g parmezan,
1 fir de praz,
2 catei de usturoi,
3 linguri de pesmet,
sare,
piper,
ulei de masline,
busuioc.

Mod de preparare:

Prazul se curata, se spala si se toaca marunt. Se prajeste in ulei incins pana devine sticlos, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Dovleceii se spala, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, se pun intr-un castron si se amesteca bine cu sare. Se lasa sa stea 10 min., se scurg de apa si se prajesc 5 min. la foc iute. Se scot intr-o strecuratoare, se lasa sa se raceasca si se condimenteaza.

Se amesteca bine cu ricotta, 50 g parmezan, usturoiul pisat si prazul. Se adauga busuioc tocat, se amesteca si se lasa sa stea 5 min.

Foetajul se dezgheata la temperatura camerei, se intinde intr-o tava si se presara pesmetul. Se toarna amestecul de dovlecei cu branza, se aseaza deasupra felii de rosii, se introduce in cuptorul incins si se coace 25-30 min. la foc potrivit.

Ca sa obtinem o compozitie mai legata, se pot adauga cateva oua si putina faina.

Citeste si ...


Gem de prune cu nuci


Pizza la Microunde


Muschi de vita cu ciuperci


Fusilli cu legume prajite