Tarta cu capsuni si rubarba



Ingrediente pentru aluat:
200 g faina,
100 g unt la temperatura camerei,
o lingura zahar,
1/8 cana apa,
sare,

Ingrediente pentru umplutura:
500 g rubarba,
450-500 g capsuni,
5 linguri amidon,
70-100 g zahar,
1/2 lingurita scortisoara,


Mod de preparare:

Puneti intr-un robot de bucatari: faina, sarea, zaharul si omogenizati. Adaugati untul taiat cubulete si omogenizati in continuare pana amestecul seamana a biscuiti sfarmati. Puneti si apa, omogenizand bine.
Intindeti aluatul cu ajutorul sucitorului pe masa, asa incat sa aiba un diametru de cca 30 cm. Desprindeti cu grija, asezati in tava de tarta si taiati marginea tartei. Acoperiti cu o folie alimentara si lasati la frigider 30 minute. Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
Amesteca amidonul, zaharul si scortisoara in bol. Spalati rubarba si capsunile. Taiati de la tija de rubarba cca 5 cm mai jos de zona unde incep frunzele, apoi curatati pe curatatorul de legume fibra exterioara. Taiati bucatele cca de un cm grosime. Taiati capsunile in bucati in caz ca acestea sunt mari. Amestecati fructele cu amidonul in bol.
Luati tarta de la frigider, umpleti cu fructele si puneti la cuptor aprox. 40-50 minute, pana cand sucurile se gelatinizeaza.

Citeste si ...


Orez provensal


Peste la cuptor


Peste alb in suc de legume


Gomboti cu prune