Tarta cu banane



Ingrediente pt blat:
200 g biscuiti digestivi,
90 g unt.

Ingrediente pt crema:
doua banane,
150 g lapte condensat,
doua oua,
120 g zahar,
doua linguri amidon,
1/2 pastaie de vanilie.

Ingrediente pt decor:
100 ml frisca lichida,
ciocolata rasa,
banane,
caramel.


Mod de preparare:
Blatul:
Pisati biscuitii intr-o punga cu ajutorul sucitorului. Peste pesmetul obtinut turnati untul topit. Acest amestec il puneti in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt pe margini.
Crema:
Puneti bananele in blender, adaugati peste o lingura zeama de lamaie si se paseaza. Mixati ouale cu zaharul pana se dizolva, apoi adaugati laptele condensat si bananele pasate. Amestecati, apoi adaugati amidonul si extractul de vanilie.
Turnati umplutura peste blatul de biscuiti si dati la cuptor, la temperatura mica pentru cca. o ora.
Topping-ul:
Dupa ce scoateti de la cuptor, dati tarta la racit, apoi decorati cu frisca, ciocolata tocata, banane stropite cu zeama de lamaie si caramel. Serviti rece.

Citeste si ...


Tort de ciocolata a la Cris


Prajitura cu zmeura si branza


Supa cu sparanghel


Ceapa murata in otet (I)