Supa de legume cu broccoli si conopida



Timp de preparare: 40 min.

Ingrediente:

2 morcovi,
500 g broccoli,
1 conopida,
300 g conopida romanesco,
1 fir de praz,
1/4 telina,
2 catei de usturoi,
1 ardei iute,
3 linguri de ulei de masline,
sare,
piper,
smantana,
busuioc verde,
busuioc uscat.



Mod de preparare:

Prazul se curata, se spala si se taie in rondele. Morcovii si telina se curata de coaja, se spala si se taie in rondele, respectiv felii.

Se incing trei linguri de ulei intr-o cratita, se pun prazul, legumele taiate si se calesc pana cand se inmoaie.

Se pune o oala cu trei litri de apa la fiert, se adauga legumele calite, broccoli si conopida rupte in buchetele mai mici, conopida romanesco taiata in bucati marunte, sarea si piperul.

Se lasa sa fiarba pana cand legumele devin moi, se presara busuiocul uscat si usturoiul pisat, se mai fierbe cinci minute, apoi se presara busuiocul verde tocat marunt.

Se opreste focul, se lasa sa se raceasca putin, se pune ardeiul iute crestat si se toarna smantana dupa gust.

Se acopera cu un capac si se lasa sa stea deoparte timp de zece minute, apoi se serveste.

In loc de smantana, se poate folosi iaurt slab sau sana.

Citeste si ...


Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)


Orez provensal


Dorada in crusta de sare


Bulion de legume coapte