Strudel cu branza



Ingrediente entru aluat:
200 g unt (100 g pentru aluat, separat 100 g amestecate cu 1 si ½ lingura faina),
200 g smantana,
un ou,
500 g faina,
doua plicuri zahar vanilat.

Ingrediente pentru umplutura:
500 g branza dulce ,
200 g branza sarata,
doua oua,
100 g stafide,
un plic zahar vanilat,
esenta de rom.


Mod de preparare:

Amestecati ingredientele pentru aluat pana se formeaza o coca tare. Untul ramas, cele 100 g, il frecati cu o lingura si jumate de faina pana obtineti o pasta.
Intindeti aluatul cu un sucitor, apoi ungeti toata suprafata cu pasta de unt. Rulati si taiati in patru bucati egale. Fiecare bucata o inchiati la capete pentru a nu iesi untul. Lasati la frigider aproximativ 3 ore.
Intre timp preparati umplutura. Amestecati cele doua sortimente de branza cu ouale, stafidele, zaharul vanilat si esenta de rom.
Dupa cele 3 ore scoatem aluatul din frigider si intindeti cu sucitorul fiecare bucata in parte. Umpleti cu compozitia de branza, apoi rulati usor si asezati intr-o tava tapetatat cu hartie de copt. Lasati la cuptor pentru aproximativ 45 minute, pana se rumeneste.

Citeste si ...


Dulceata de dovlecei


Ghiveci de legume cu orez


Tarta cu prune si unt


Musaca de cartofi moldoveneasca