Somon la cuptor cu sos de portocale



Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
4 buc file de somon, sare, piper, 3 lingurite condiment amestecat (chimen, rozmarin, cimbru),
ulei de masline; pentru sos: o ceapa verde taiata marunt, o portocala taiata bucatele, 10
masline verzi tocate, o lingurita suc de portocale, o lingurita suc de lamiie

Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul. Intre timp, se prepara sosul. Intr-un vas de marime medie se amesteca
ceapa, portocala, maslinele, sucul de portocale si cel de lamiie, sare si piper. Fileurile de peste
se ung cu ulei de masline, se sareaza si se pipereaza, dupa care se condimenteaza. Cind
cuptorul s-a incins, se pune somonul pentru 17 minute. Este posibil sa nu arate facut, dar este
patruns. Se serveste cu sosul separat.

Citeste si ...


Muschi de vita cu ciuperci


Conopida pane


Rulou cu fenicul si carne


Cartofi noi cu mustar la cuptor