Scoici de mare cu rosii calite



Ingrediente:
450 g scoici de mare,
4 lingurite amidon,
1/2 lingurita sare,
2 lingurite ulei de masline,
3 catei de usturoi, tocati marunt,
500 g rosii cherry,
2/3 cana vermut sec, vin alb sau supa de pasare,
1/3 cana frunze de busuioc proaspete, tocate,
o lingura apa rece.


Mod de preparare:
Se pudreaza scoicile cu 3 linguri de amidon, apoi se scutura de cel in exces. Intr-o tigaie mare de teflon, se incinge uleiul, la foc potrivit. Se adauga scoicile si se calesc 3 minute, pana devin rumen-aurii. Cu o spumiera se trec scoicile pe o farfurie.
Se caleste usturoiul in tigaie un minut. Se adauga rosiile si se calesc circa 4 minute, pana se inmoaie. Se adauga vermutul, sarea si busuiocul. Se dau in clocot. Se fierb un minut.
Intre timp, se amesteca ultima lingura de amidon cu apa rece intr-un castron mic. Se adauga in tigaie si se fierbe circa un minut, amestecand, pana cand sosul se ingroasa putin.
Se pun din nou scoicile in tigaie si se lasa la foc mic un minut, pana se infierbanta. Se servesc calde.

Citeste si ...


Somon pe pat de legume verzi


Paste cu carnati si ardei grasi


Briose cu vanilie si glazura de coacaze negre


Tocanita cu ceafa de porc