Sarlota cu mere



Ingrediente:
3-4 mere
o lingurita suc de lamaie
doua linguri zahar brun
o cana faina
o cana zahar tos
4 linguri unt nesarat
4 linguri ulei
doua oua
o lingurita extract de vanilie
1/2 lingurita scortisoara
zahar tos pentru deasupra


Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 191 grade C. Decojiti merele si le scoateti miezul (nu le tocati). Le taiati in inele subtiri si le puneti intr-un bol. Le stropiti cu suc de lamaie si le dati deoparte.
Ungeti o tava de copt cu diametrul de cca 23 cm cu unt.
Intr-un castron mixati impreuna unt, zahar tos si ulei pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati vanilie si oua continuand sa amestecati. Adaugati faina si scortisoara si omogenizati.
Asezati in tava de copt inelele de mere. Acoperiti cu zahar brun, apoi turnati aluatul peste si neteziti cu o spatula.
Coaceti timp de 25-30 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
Dupa ce prajitura este gata dati la racit 10 minute apoi o rasturnati pe un fund astfel incat inelele de mere sa fie deasupra. Presarati cu zahar tos si serviti.

Citeste si ...


Ciorba de crap cu smantana


Budinca din orez cu mere


Tarta cu gem


Aperitiv cu orez