Sarailie



Timp de preparare: 40 min
Ingrediente:
1 pachet de foi de placinta, 800 g nuca, 700 g zahar, 1 l apa, 1 lingurita de scortisoara, 5
linguri de ulei.

Mod de preparare:
Se da nuca prin masina de tocat apoi se amesteca cu o cana de zahar si scortisoara. Se desfac
cate 2 foi de placinta si se ung cu putin ulei, se presara nuca pe toata suprafata foilor si se
ruleaza. Se aseaza toate rulourile in tava, se taie in bucati potrivite si se dau la cuptor la foc
potrivit. Din zaharul ramas si apa se fierbe un sirop din care se toarna jumatate in tava cand sau
rumenit foile si se dau din nou la cuptor. Siropul ramas se toarna la sfarsit avand grija sa
nu scada complet.Ca desert.

Citeste si ...


Chiftelute din peste


Gutui coapte (II)


Briose cu nuca de cocos si glazura de ciocolata alba


Tarta cu struguri