Salata de ceapa cu branza si sunca



Ingrediente:
10 cepe mijlocii, 4 rosii, 125 gr. branza telemea, 125 gr. jambon sau sunca, 3 linguri zeama de
lamiie, 1 lingurita zahar, 3 linguri ulei, sare, verdeata tocata, citeva frunze de salata verde

Mod de preparare:
Ceapa curatata si spalata se taie rondele subtiri. Separat, intr-un castronas se prepara sosul din
ulei, zeama de lamiie, sare, zahar si doua linguri de apa, la foc moale. Dupa ce da in clocot se
toarna peste ceapa, se amesteca si se lasa sa se raceasca. Brinza se da pe razatoare, jambonul
se taie fisiute sau cubulete si se pune peste ceapa. Se mai adauga putin ulei, sare si zahar daca
este nevoie si se omogenizeaza amestecind usor. Se asaza intr-o salatiera si se garniseste cu
frunze de salata si sferturi de rosii. Deasupra se presara verdeata.

Citeste si ...


Tarta cu dovlecei si rosii


Ciorba de tarhon cu carne de pasare sau vita


Gutui coapte (II)


Tocana irlandeza cu morcovi, cartofi, ceapa, praz, pastarnac si mazare