Salata tex-mex de creveti la gratar



Ingrediente:
12 creveti de marime medie, 350 g, curatati,
1/4 lingurita sare,
1/4 lingurita piper negru,
2/3 cana boabe de porumb fiert, scurse, daca sunt din conserva sau dezghetate daca au fost congelate.
un avocado, curatat, fara sambure, taiat felii,
12 rosii cherry, taiate in jumatati,
1/4 cana ceapa rosie, tocata fin,
doua linguri chilli jalapeno murati, tocati bucati mari,
doua linguri lichid in care au fost murati chilli jalapeno,
3/4 lingurita cumin macinat,
1 1/2 lingura ulei de masline,
16 tortilla chips,
doua linguri coriandru, tocat,
1/4 cana smantana degresata.


Mod de preparare:
Se incinge gratarul sau rotisorul. crevetii se sareaza si se pipepreaza. Se stropesc cu 1/2 lingura ulei de masline. Crevetii se rumenesc pe gratar sau la rotisor, la 10 cm distanta fata de sursa de caldura, cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana se curbeaza si devin roz. Se lasa deoparte, la racit.
Intre timp, intr-un castron mare, se amesteca porumbul cu avocado, rosiile, ceapa, chilli jalapeno, lichidul lor, cuminul si uleiul. Se lasa sa stea cinci minute. Se adauga la amestec crevetii, tortilla chips si coriandrul.
Se imparte salata in 4 sferturi. Peste fiecare portie se toarna smantana. Se serveste imediat.

Citeste si ...


Tavu Gogsu


Tocana irlandeza cu morcovi, cartofi, ceapa, praz, pastarnac si mazare


Pui cu ciuperci


Cuscus cu piept de pui la gratar