Salata rece din fructe de mare cu ananas si ardei gras



Ingrediente:
doua linguri suc de portocale,
o lingura suc proaspat de lamaie verde,
o lingurita ghimbir proaspat curatat, ras,
1/4 lingurita boia de ardei,
1/4 lingurita sare,
3 linguri ulei,
o lingura ulei de masline,
doua linguri busuioc proaspat, tocat,
250 g creveti mari, curatati si fara vene,
250 g scoici, 250 g carne de crab,
1/2 ananas mare, curatat, fara miez, taiat in bucati de 2.5 cm,
un ardei gras rosu, curatat, tocat in bucati de un cm,
1/2 capatana de salata romaine, desfacuta.


Mod de preparare:
Intr-un castron mare se amesteca sucul de portocala cu cel de lamaie verde, ghimbirul, boiaua si sarea. Se adauga cele doua feluri de ulei si busuiocul.
Crevetii se fierb la abur 3-4 minute, pana se curbeaza si devin roz. Se scurg. Se pun in castronul cu sos. Se agita bine pentru a se acoperi cu sos.
Scoicile se fierb la abut circa 3 minute, pana cand carnea lor devine opaca. Se scurg. Se adauga alaturi de creveti. Se pun la frigider cel putin 15 minute. Se adauga carnea de crab la amestecul cu creveti. Se adauga ananasul si ardeiul gras. Se amesteca incet. Se servesc pe frunze de salata.

Citeste si ...


Negresa cu ciocolata si gem de zmeura


Dulceata de mere


Briose cu ciocolata si glazura de espresso


Paste cu carnati si ardei grasi