Salata de vinete



Ingrediente:
3 kg vinete
3 cepe
8 linguri ulei
sare, piper


Mod de preparare:
Asezati vinetele in tava cuptorului pe care in prealabil ati pus hartie de copt. Dati la cuptor la 200 grade C pentru 45 minute. Intoarceti vinetele din cand in cand.
Dupa ce se coc le curatati de coaja si scoateti miezul incepand de la coada.
Puneti miezul vinetelor intr-o strecuratoare si lasati sa se scurga de suc cca 15 minute, apasand cu lingura din cand in cand.
Tocati vinetele, apoi incorporati doua cepe data pe razatoare, pe gaurile mari. Incorporati apoi uleiul incet, lingura cu lingura ca la maioneza. Dregeti de sare si piper si apoi adugati si cealalta ceapa taiata cubulete.
Serviti salata de vinete cu paine.

Citeste si ...


Tort cu ciocolata si caramel


Langosi cu cartofi


Creveti cu teci de mazare


Scoici de mare cu rosii calite