Salata de cartofi cu fileuri de hering murat



Timp de preparare: 40 min.

Ingrediente:

600 g cartofi,
300 g ciuperci,
2 cepe,
100 g mazare,
500 g fileuri de hering murat,
sare,
piper,
cimbru,
ulei de floarea-soarelui,
1 lamaie.



Mod de preparare:

Cartofii se curata de coaja, se spala si se pun la fiert in apa rece cu putina sare si o lingura de ulei. Se scurg de apa, se lasa sa se raceasca si se taie in bucati mai mari.

Cepele se curata de foi, se spala si se taie pestisori. Se incing trei linguri de ulei intr-o cratita, se adauga cepele si se prajesc pana cand devin aurii. Mazarea se fierbe, se scurge de apa si se pune peste cartofi.

Fileurile de peste se curata de oase, se taie in bucati mai mici si se asaza peste legumele din vas.

Ciupercile se curata de pielita, se spala si se taie in felii mai groase. Se calesc in ulei incins, se scurg de ulei si se pun langa celelalte legume.

Se condimenteaza, se toarna trei linguri de ulei, sucul de lamaie, cimbrul tocat si se amesteca.

Salata se poate amesteca si cu 250 ml maioneza, dar se tine la rece 30 min. inainte de servire.

Citeste si ...


Bulion de zarzare


Mamaliga reusita


Coltunasi cu branza


Fasole verde cu usturoi