Rulouri de vinete cu legume



Timp de preparare: 30 min.

Ingrediente:
3 vinete,
2 cepe,
2 ardei grasi rosii,
1 ardei gras verde,
2 morcovi,
1 telina,
sare,
piper,
un virf de cutit cu nucsoara macinata,
ulei de masline,
patrunjel,
rosii,
ceapa verde.


Mod de preparare:

Vinetele se spala, se sterg si se taie pe lungime in felii subtiri. Se presara pe ambele parti sare si se pun pe un tocator sa se scurga timp de 20 de minute. Se incinge gratarul, se unge cu ulei de masline si se aseaza feliile de vinete. Se prajesc pe fiecare parte timp de 2-3 minute. Feliile se aseaza una linga alta pe tocator ca sa nu se lipeasca intre ele. Telina si morcovii se curata de coaja, se spala si se taie in bastonase subtiri. Ardeii se curata de seminte si se taie in fisii. Cepele se curata de foi, se spala si se taie pestisori. Se incing 3 linguri de ulei intr-o tigaie, se pun legumele, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se calesc pina cind s-au inmuiat, apoi se acopera cu un capac si se lasa la racit. Feliile de vinete se umplu cu legume, se ruleaza si, daca este nevoie, se prind cu scobitori la mijloc. Se presara patrunjel tocat si se servesc. Se servesc alaturi de o salata de rosii cu patrunjel sau cu ceapa verde si ulei de masline.

Citeste si ...


Tort cu cirese si capsuni


Legume cu sos picant


Negresa cu ciocolata si gem de zmeura


Muschiulet de miel impanat, servit cu sos de smintina