Rulou cu fenicul si carne



Timp de preparare: 30 min.

Ingrediente:
1 pachet aluat de foetaj,
500 g carne de porc,
1 piept de pui,
o bucata fenicul,
100 g mazare,
un morcov,
25 g stafide,
50 g masline feliate,
3 oua,
pesmet,
sare,
piper,
ulei,
suc de lamaie,
mustar,
smantana.


Mod de preparare:

Carnea de porc si cea de pui se spala si se da prin masina de tocat impreuna cu feniculul. Se adauga mazarea fiarta, maslinele si stafidele. Se pun 2 oua, morcovul fiert taiat in cubulete, sarea, piperul si se amesteca.

Foetajul se intinde cu un sucitor pana cand devine o foaie subtire, se taie dreptunghiuri si se aseaza compozitie. Se ruleaza, se trec prin ou batut si apoi prin pesmet.

Se prajesc in ulei incins, avand grija sa nu se arda pesmetul, caci devine amar. Se scot cu o spumiera si se pun pe un servet absorbant ca sa elimine uleiul in exces.

Separat, se amesteca intr-un castron o lingura de suc de lamaie, o lingura de mustar, o lingura de smantana, o lingura de ulei, sare si piper, se amesteca si se serveste alaturi de rulourile calde.

La sosul de mustar se mai pot adauga rosii taiate in cubulete sau seminte de susan prajite.

Citeste si ...


Branza topita de casa


Ciorba de miel


Pilaf de ardei verde


Ciorba de pui a la grec