Rulada cu dulceata de visine



Dat fiind ca este sezonul cireselor, iar cu cateva zile in urma am facut dulceata de visine , astazi am incercat sa folosesc dulceata pentru a face o rulada.
Ingredinte blat:
5 oua,
5 linguri zahar,
4 linguri faina,
o lingura cu varf de cacao,
1/2 praf de copt,
esenta de rom,
doua pliculete zahar vanilat,
coaja rasa de lamaie,
doua linguri zeama de lamaie,

Ingrediente crema:
400 g smantana 25% grasime,
4 linguri zahar pudra,
dulceata de visine,
esenta de vanilie.

Ingrediente pentru ornare:
cateva visine,
2-3 linguri de nuca de cocos.


Mod de preparare:

Pentru blat separati albusurile de galbenusuri, galbenusurile le freacati cu zahar si zahar vanilat, apoi le amestecati cu albusurile batute spuma tare. Adauga treptat faina, coaja de lamaie, esenta de rom si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Puneti in tava acoperita cu hartie de copt si dati la cuptor la foc mic pentru 20 min. Scoateti de la cuptor, intindeti pe hartia de copt si rulati cu ajutorul sucitorului in interior. Lasati la racit.
Crema o preparati astfel:
Mixati bine 400 g smantana cu cinci linguri zahar pudra date prin sita de faina. Dati la frigider aprox 15 min.
Desfaceti blatul rulat, ungeti cu dulceata de visine, acoperiti cu smantana batuta, zahar si rulati tot acoperit cu hartie de copt. Dati la frigider pentru cateva ore.

Citeste si ...


Marmelada de dovleac


Conopida la cuptor


Tarta cu ciocolata neagra ornata cu frisca si zmeura


Dovlecei la cuptor