Prajiturele cu miere, curmale si nuci



Timp de preparare: 40 min.

Ingrediente:
200 g curmale,
100 g faina,
60 g miez de nuca,
2 oua,
70 g unt,
2 linguri miere,
1 lingurita drojdie uscata,
1 praf de sare,
1 lingura zahar pudra.


Mod de preparare:

Se unge o tava patrata, cu latura de 24 cm. Se scot samburii din curmale, care se taie in bucati nu foarte mici, se pun intr-un vas, se adauga miezul de nuca maruntit, faina, drojdia si sarea. Separat, se bat ouale, se adauga untul usor topit, mierea si totul se toarna peste curmale si nuci. Intreaga compozitie se toarna in tava, care se da la cuptorul incins in prealabil la 180°C si se lasa 30 min. Se taie in bucati de 2x5 cm si se trec cu extremitatile prin zahar. Se servesc reci.

Citeste si ...


Pui cu ciuperci


File afumat de peste cu salata de legume


Conopida cu maioneza


Prajitura cu capsuni si bezea