Prajitura cu ness



Ingrediente
Pentru blat:
 5 oua
 5 linguri ulei
 250 gr zahar tos
 5 linguri apa rece
 250 gr faina alba
 1 plic praf de copt
 1 plic zahar vanilat
 sare, coaja de lamaie
Pentru crema de ness:
 1 pachet unt de masa
 1 galbenus de ou
 5 linguri de ness
 125 gr zahar pudra
Pentru glazura:
 120 gr zahar pudra
 4 linguri cu varf de cacao
 3 linguri ulei
 6 linguri apa
Mod de preparare
 Cele 5 oua se separa galbenus de albus.
 250 gr zahar si cele 5 linguri apa se pun la foc mic intr-un vas pana se formeaza un sirop care se lasa la racit 5 minute si apoi i se adauga cele 5 linguri de ulei.
 Albusurile se bat spuma cu sare si coaja de la lamaie, apoi se adauga siropul de zahar si galbenusurile.
 Se adauga faina si praful de copt, in ploaie, amestecand foarte bine apoi toata compozitia se pune intr-o tava unsa si tapetata, la cuptor, pana se coace blatul.
 Intr-un vas de mixer se amesteca bine untul, galbenusul de ou, zaharul si nessul pana se obtine o crema consistenta, alb-maronie.
 Blatul se insiropeaza cu putina apa cu esenta de rom si apoi se intinde pe toata suprafata lui crema de ness si se baga la frigider 1 ora.
 Se pregateste glazura si se intinde peste prajitura, apoi se presara fulgi de cocos sau ciocolata alba rasa.

[[mod_socialmedia]]

[[mod_comentarii]]


Mod de preparare:

Prajitura cu ness

[[mod_vot]]

Ingrediente
Pentru blat:
 5 oua
 5 linguri ulei
 250 gr zahar tos
 5 linguri apa rece
 250 gr faina alba
 1 plic praf de copt
 1 plic zahar vanilat
 sare, coaja de lamaie
Pentru crema de ness:
 1 pachet unt de masa
 1 galbenus de ou
 5 linguri de ness
 125 gr zahar pudra
Pentru glazura:
 120 gr zahar pudra
 4 linguri cu varf de cacao
 3 linguri ulei
 6 linguri apa
Mod de preparare
 Cele 5 oua se separa galbenus de albus.
 250 gr zahar si cele 5 linguri apa se pun la foc mic intr-un vas pana se formeaza un sirop care se lasa la racit 5 minute si apoi i se adauga cele 5 linguri de ulei.
 Albusurile se bat spuma cu sare si coaja de la lamaie, apoi se adauga siropul de zahar si galbenusurile.
 Se adauga faina si praful de copt, in ploaie, amestecand foarte bine apoi toata compozitia se pune intr-o tava unsa si tapetata, la cuptor, pana se coace blatul.
 Intr-un vas de mixer se amesteca bine untul, galbenusul de ou, zaharul si nessul pana se obtine o crema consistenta, alb-maronie.
 Blatul se insiropeaza cu putina apa cu esenta de rom si apoi se intinde pe toata suprafata lui crema de ness si se baga la frigider 1 ora.
 Se pregateste glazura si se intinde peste prajitura, apoi se presara fulgi de cocos sau ciocolata alba rasa.

Citeste si ...


Placintele bunicii


Aperitiv din branza de vaci


Paste cu carnati si ardei grasi


Pupi