Prajitura de mere cu roua



Timp de preparare: 40 min.

Ingrediente:
2 kg mere,
350 g zahar,
12 galbenusuri de ou,
3-4 linguri faina,
3/4 l lapte fierbinte,
1 varf de cutit de sare.


Mod de preparare:

Se unge o tava cu unt (sau margarina) si se aseaza in ea 2 kg de mere curatate si taiate cubulete. Se presara cu 100 g de zahar si se da la cuptor, sa se inmoaie. Se amesteca 6 galbenusuri cu 100 g de zahar, 3/4 l de lapte fierbinte si 3-4 linguri de faina, se adauga un varf de cutit de sare si se amesteca pana devin ca o smantana groasa. Se toarna peste merele din cuptor si se acopera compozitia cu un strat de bezea. Pentru aceasta, se bat bine 6 galbenusuri cu 150 g de zahar. Se mai lasa in cuptor, la foc mic, pana ce se coace si bezeaua. Se scoate prajitura din cuptor si se acopera cu hartie, ca sa apara "roua".

Citeste si ...


Carbonara Italiana


Crema de branza cu ceapa


Inghetata de caise si iaurt


Conopida la cuptor