Prajitura cu zmeura si branza



Pentru crusta:
1 stick de unt nesarat, topit
doua cesti firimituri de biscuiti graham.
Preincalziti cuptorul la 176 grade C.
Amestecati untul topit impreuna cu firimiturile de graham. Puneti acest amestec intr-o forma rotunda, cu diametrul de 24 cm, si dati la cuptor pentru cca 10 minute.
Pentru amestecul de zmeura:
3/4 ceasca piure de zmeura
o lingurita amidon de porumb
Amestecati impreuna piureul de zmeure cu amidonul de porumb pana nu exista cocoloase.
Pentru aluatul cu branza:
680 g crema de branza la temperatura camerei
1 1/3 cani de zahar
1/4 ceasca amidon de porumb
doua oua
vanilie
1/2 cana smantana
Intr-un castron amestecati branza impreuna cu zaharul. Adaugati pe rand crema de branza, oualele unul cate unul, amidonul de porumb si vanilie, amestecand bine dupa fiecare. In final adaugati si smantana pe care o incorporati in aluat.


Mod de preparare:

Infasurati forma intr-o folie de plastic, apoi una de aluminiu. Turnati jumatate din aluatul cu branza peste crusta din forma. Adaugati apoi jumatate din amestecul de zmeura, agitati cu ajutorul unei scobitori. Turnati cealalta parte de aluat cu branza iar in final restul de amestec de zmeura, agitand din nou cu ajutorul unei scobitori.
Asezati forma intr-o alta forma pe care o umpleti cu apa pana ce nivelul apei ajunge la jumtatea formei in care ati pus prajitura. Dati la cuptor pentru circa o ora, sau pana cand prajitura are o culoare aurie.
Decorati cu zmeura proaspata.

Citeste si ...


Prajitura cu crema de lamaie


Ciuperci cu mazare


Truffe cu capuccino


Chiftele in sos alb