Prajitura cu pere, ciocolata si nuci



Pentru topping:
1/4 ceasca de zahar granulat
o lingurita scortisoara
1/4 cana nuci, tocate
Ingrediente:
8 linguri (115 g) unt nesarat la temperatura camerei
o cana de faina
1/4 cana faina de grau integrala superfina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita de sare
1/4 lingurita de scortisoara
1/8 lingurita ghimbir
un varf cutit de ienibahar
1/3 ceasca de zahar tos
2 oua mari
o lingurita extract de vanilie pura
2/3 ceasca lapte integral
o para mare, decojita, fara miez si tocata
1/4 cana chips-uri de ciocolata


Mod de preparare:
Pentru topping: Amestecati toate ingredientele intr-un bol mic si dati deoparte.
Incalziti cuptorul la 180 ° C. Ungeti o tava de copt cu diametrul de aproximativ 23 cm.
Amestecati impreuna faina, faina de grau superfina, praful de copt, sare, scortisoara, ghimbir si ienibahar intr-un castron.
In alt castron mixati zaharul impreuna cu untul folosind un mixer electric, aproximativ 3 minute.
Adaugati ouale unul cate unul si extract de vanilie. Adaugati amestecul de faina si lapte, alternativ, amestecand bine pana obtineti un aluat.
Folosind o lingura de lemn, amestecati cubuletele de pere in aluat.
Turnati aluatul in tava, presarati amestecul pentru topping, iar in final chips-urile de ciocolata. Dati la cumptor pentru aproximativ 30 minute. Inainte de a sevi dati sa se raceasca.

Citeste si ...


Prajiturele cu fulgi de ciocolata


Tarta cu fructe


Tarta cu banane


Salata de fasole verde cu usturoi