Prajitura cu pere, cacao si portocale



Ingrediente:
175 g unt la temperatura camerei
3 oua batute,
175 g zahar
200 g faina
25 g cacao
coaja de la o portocala
3 linguri de suc de portocale
3 pere, decojite, taiate in felii longitudinale.


Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180° C. Ungeti o tava cu dimensiunile de aprox. 18 x 28 cm cu unt si asezati hartia de copt.
Intr-un castron bateti untul cu zaharul pana obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati alternativ oualele batute, faina, cacao, sucul si coaja de portocale si amestecati bine pana ombtineti un aluat moale. Turnati acest aluat in tava pregatita in prealabil si neteziti suprafata. Deasupra puneti feliile de pere taiate longitudinal si le apasati usor in acesta cu ajutorul unei spatule.
Dati la cuptor pentru cca. 30 minute.

Citeste si ...


Limonada cu zmeura


Budinca de dovlecei


Prajitura cu zmeura si branza


Tort cu glazura de portocale