Prajitura cu mure si migdale



Ingrediente pentru blat:
3/4 (105 g) + 1/4 (35 g) faina
doua lingurite praf de copt
3/4 lingurite de sare
1 1/4 (250 g) zahar
225 g pasta de migdale
o cana (225 g) unt, la temperatura camerei
1 lingurita coaja de portocale
1 1/2 lingurita extract de migdale
6 oua mari, la temperatura camerei

Ingrediente pentru topping:
340 g mure
o lingurita de zahar
sucul de la o jumatate de lamaie
1/4 coaja de portocala (optional)
ciocolata amaruie (bucle)


Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 163° C. Aranjati hartie in tava de copt.
Intr-un castron, amestecati ¾ ceasca (105 g) faina, praf de copt si sare.
In alt castron, amestecati restul de ¼ ceasca (35 g) de faina, zahar, pasta de migdale si unt. Amestecati coaja de portocala cu extractul de migdale. Adaugati oualele unul cate unul, amestecand dupa fiecare.
Toate aceste amestecuri le combinati in unul singur. Turnati in tava de copt si dati la cuptorul preincalzit pentru cca 60-65 minute.
Topping-ul:
Intr-un castron, amestecati usor pentru a combina mure cu zahar, suc de lamaie si coaja de portocale. Lasati sa stea pentru 10 minute. Dupa 10 minute, puneti acest amestec deasupra prajiturii, iar peste puneti “bucle” de ciocolata amaruie.

Citeste si ...


Tarta cu prune


Inghetata cu ciocolata alba


Salata rece din fructe de mare cu ananas si ardei gras


Ghiveci cu ciocolata neagra si zmeura