Prajitura cu mure si mere



Ingrediente pentru foi:
4 cani (560 g) faina
doua lingurite praf de copt
1/4 lingurita de sare
1 1/2 lingurita coaja de lamaie
2 – 4 lingurite proaspete de rozmarin, fin tocat
4 batoane unt
2 cani (400 g) de zahar
4 galbenusuri de ou.

Ingrediente pentru umplere:
~ 330 g mere acrisoare, curatate de coaja si tocate
o lingurita suc de lamaie
doua lingurite de zahar
o ceasca de mure + gem de afine
zahar pudra (optional).
 


Mod de preparare foi:

Bateti bine faina impreuna cu praful de copt, sarea, coaja de lamaie si rozmarin tocat.
In alt castron, bateti untul pana are o culoare albicioasa. Aadaugati treptat zaharul si continuati sa bateti, aproximativ 2-3 minute. Adaugati galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare.
Amestecati cele doua compozitii. Impartiti aluatul in doua.
Preincalziti cuptorul la 176 grade C si asezati hartie de copt pe fundul la tava dar si pe laturi.
Pregatiti umplutura:
Intr-un castron puneti mere taiate, suc de lamaie, zahar si lasati sa stea impreuna si pentru cateva minute.
Turnati o parte din aluat pe partea de jos a tavii. Intindeti pe aceast aluat umplutura si mure, apoi turnati si cealalta parte de aluat.
Dati prajitura la copt pentru aproximativ 50-60 minute. Dupa ce se raceste puteti presara zahar pudra daca doriti.

Citeste si ...


Prajitura cu mure si migdale


Muschi file de porc glazurat cu portocala si garnitura de cartofi dulci, ceapa, morcovi si mere


Prajitura cu bezea si zmeura


Negresa cu ciocolata si gem de zmeura