Prajitura cu lamaie si portocala



Ingrediente:
3 cani (420 g) faina
1 1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita de sare
2 linguri coaja de lamaie rasa
2 linguri coaja de portocala rasa
sucul de la o lamaie
sucul de la o portocala
3/4 cana (180 ml) lapte
o cana (226 g) unt nesarat, la temperatura camerei
1 1/2 cana (300 g) zahar tos
5 oua mari, la temperatura camerei
zahar pudra pentru topping


Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 175° C. Ungeti cu unt o tava de copt cu diametrul de aproximativ 25 cm si tapetati cu faina.
Cerneti faina impreuna cu praf de copt, bicarbonat de sodiu si sare. Adaugati coaja de portocala si de lamaie si amestecati bine.
Intr-un alt castron amestecati untul impreuna cu zaharul timp de 2-3 minute, pana cand obtineti o compozitie pufoasa si albicioasa. Adaugati suc de lamaie, suc de portocale si laptele, continuand sa amestecati. Adaugati oualele unul cate unul. Amestecati dupa fiecare, apoi adaugati amestecul de ingrediente uscate. Cand totul este bine omogenizat, turnati aluatul in tava pregatita in prealabil si coaceti timp de 50-60 minute. Faceti testul cu o scobitoare. Cand prajitura este gata dati la racit si presarati cu zahar pudra.

Citeste si ...


Ciocolata de casa cu alune si stafide


Eclere


Vinete gratinate


Salata de vinete