Prajitura cu foi de pricomigdale si crema de vanilie



Timp de preparare: 60 min.

Ingrediente:
500 g zahar,
500 g nuci macinate,
2 pachete unt,
1 cana lapte,
4 pachete zahar vanilat,
6 linguri zeamil sau faina,
10 oua,
zahar farin.

Mod de preparare:

Blaturile: 10 albusuri se bat bine cu 500 g zahar, turnat putin cate putin, apoi se adauga 500 g nuci macinate. Compozitia se imparte in doua si se toarna in tava unsa cu margarina si tapetata cu pesmet. Se foloseste tava mare pentru aragaz cu 4 ochiuri si compozitia se toarna in tava, nu pe dosul ei. Se coace la foc potrivit, pana ce blatul se usuca putin si se ingalbeneste pe margini.
Crema: Se freaca bine 10 galbenusuri cu 6 linguri de zahar, se adauga 6 linguri de zeamil (sau faina) si o cana cu lapte (250 ml) si se fierb, amestecand mereu, pana se obtine o crema mai groasa. Se lasa sa se raceasca putin si se adauga cele 2 pachete de unt si 4 plicuri de zahar vanilat. Se intinde crema rece intre foi, se apasa putin foaia de deasupra (usor) si se lasa la rece. Se pudreaza cu zahar farin. Se poate face 1/2 din compozitie, deci numai o foaie, care se taie in doua.

Citeste si ...


Tort Caramel


Islere


Orez cu spanac si branza telemea


Alivenci moldovenesti