Prajitura cu ciocolata neagra



Ingrediente:
200 g unt nesarat, la temperatura camerei,
200 g zahar,
4 oua,
o lingurita extract de vanilie,
2 lingurite rom,
2 linguri lapte,
250 g faina,
o lingura praf de copt,
1/2 lingurita sare,
o lingura pudra de cacao,
100 g ciocolata neagra topita.
Pentru topping:
100 g ciocolata neagra,
5 linguri lapte,
o lingurita extract de vanilie.


Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 ° C. Ungeti o tava rotunda cu diametrul de 22 cm sau doua tavi rotunde cu gaura. Cerneti faina, sarea si praful de copt.
Bateti untul si zaharul pana se formeaza o textura cremoasa. Adaugati ouale unul cate unul, batand bine dupa fiecare. Adaugati extract de vanilie, rom si lapte si omogenizati.
Amesteca usor, cu o spatula, ingredientele cernute, apoi cu cel de-al doilea amestec.
Impartiti aluatul in doua. Jumatate din aluat il amestecati cu ciocolata topita iar cealalta nu.
Impartiti aluatul in jumatate si se amesteca cu ciocolata topita cacao si la o petrecere. Puneti aluatul in tava, din ambele amestecuri, si cu ciocolata si fara, si dati la cuptor timp de 30-40 minute.
Topping-ul:
Topiti ciocolata si amestecati cu laptele si vanilia, apoi puneti pe tortul inca cald.

 

 

Citeste si ...


Tarta cu migdale, coacaze, banane si miere


Salata de macaroane cu peste afumat


Prajitura cu prune, rozmarin si coniac


Sarailie