Prajitura cu capsuni si bezea



Ingrediente pentru blat:
trei galbenusuri,
150 g zahar,
un pachet unt,
doua linguri smantana,
un plic praf copt,
un plic zahar vanilat,
coaja unei lamai,
150 g faina,
300 g capsuni,

Ingrediente pentru bezea:
trei albusuri,
6 linguri zahar pudra,
un varf cutit sare,
o lingurita zeama de lamaie,
un plic zahar vanilat.


Mod de preparare:

Amestecati zaharul cu galbenusurile, adaugati untul, smantana si restul ingredientelor. Obtineti o coca foarte moale, pe care o intindeti in tava tapetata cu hartie de copt. Folositi o tava mai mica decat cea de aragaz, cu peretii inalti. Asezati jumatati de capsuni peste blat, dati la cuptor pana e aproape coapta, aproximativ 15 minute, in functie de cuptor.
Intre timp preparati bezeaua:
Mixati albusurile cu sarea, zeama de lamaie, zaharul vanilat si zaharul pudra cate o lingura. Intindeti peste parajitura aproape coapta si mai dati la cuptor pentru 10 minute, la foc mic, pana ce se intareste bezeaua. Taiati prajitura dupa ce s-a racit, ornati cu felii de capsuna, inainte de servire.

Citeste si ...


Musaca de vinete cu branza


Negresa cu ciocolata si gem de zmeura


Tarta de visine


Negresa cu dovleac si crema de branza