Pizza cu salata



Ingrediente:
450 g aluat pentru pizza sau pentru paine,
doua linguri malai,
1/2 cana branza parmezan, rasa,
doua linguri otet balsamic,
o lingura mustar de Dijon,
o lingurita zahar brun,
1/4 lingurita sare,
300 g rosii prunisoara, taiate in sferturi,
o ceapa rosie, taiata felii subtiri,
200 g branza mozzarella degresata, faramitata,
6 cani frunze de salate combinate, rupte bucati.


Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 220 grade C. Pe suprafata de lucru se intinde aluatul intr-un patrat cu latura de 30 cm. Se presara malai pe o tava de cuptormare; deasupra se aseaza aluatul. Se presara branza parmezan peste aluat. Se coc 15 minute, pana se rumeneste parmezanul, iar pizza a inceput sa creasca.
Intre timp, intr-un castron mare se amesteca otetul cu mustarul, zaharul brun si sarea. Se adauga rosiile si ceapa. Se amesteca bine. Se lasa deoparte.
Se presara mozzarella pe pizza si se coace 5 minute, pana cand branza s-a topit, iar pizza e crocanta la suprafata.
Se adauga frunzele de salata la compozitia cu rosii si se amesteca cu grija. Se raspandeste salata peste pizza fierbinte si se serveste.

Citeste si ...


Truffe cu capuccino


Salata rece din fructe de mare cu ananas si ardei gras


Negresa cu dovleac si crema de branza


Pui cu arpagic