Pate de casa



Ingrediente:
700 g ficati de pui,
o ceapa medie tocata,
3 catei de usturoi,
50 ml vin alb sau cognac,
3 linguri smantana dulce lichida (optional),
150 g unt nesarat, la temperatura camerei,
o lingurita cimbru uscat,
sare,
piper.


Mod de preparare:
Puneti ceapa la calit, dupa doua minute adaugati usturoiul si lasati pana se prinde o culoare aurie, apoi adaugati ficatii, cimbrul, sarea si piperul, si gatiti la foc potrivit timp de cca 15 minute. Adaugati vinul, micsorati focul sa scada sosul, iar dupa cca 10 minute adaugati smantana. Tineti cca cinci minute la foc mic pana scade sosul aproape de tot, dar sa nu se usuce ficateii.
Lasati sa se raceasca si adaugati untul taiat felii, zdrobiti si amestecati totul cu o furculita. Mai adaugati sare si piper dupa gust si dati la frigider pentru aprox 30 minute.

Citeste si ...


Tochitura


Briose cu ciocolata si glazura de espresso


Briose cu zmeura si chips-uri de ciocolata alba


Prajitura cu grepfruit