Paste cu carnati si ardei grasi



Ingrediente:
doua linguri ulei de masline, o lingura otet balsamic,
250 g carnati din carne de pui, taiati rondele,
doua cepe potrivite, tocate fin,
doi ardei grasi mari, galbeni sau rosii, curatati, tocati fin,
un ardei gras verde, curatat, tocat fin,
doi catei de usturoi, tocati marunt,
o lingura busuioc uscat, faramitat,
1/2 cana masline, negre, fara samburi,
1/4 lingurita sare, 1/4 lingurita piper negru,
200 g paste, spirale sau farfalle,
branza parmezan rasa.


Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare de teflon, se incinge o lingura de ulei, la foc potrivit. Se adauga carnatii si ceapa. Se calesc 5 minute, pana se aureste ceapa. Se adauga ardeii grasi, usturoiul si busuiocul. Se calesc 10 minute, pana se inmoaie ardeii. Se ia tigaia de pe foc. Se adauga maslinele, otetul, sarea si piperul.
Intre timp, intr-o oala mare cu apa sarata clocotita, se fierb spiralele pana se inmoaie, conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg, pastrand 1/4 cana din apa in care au fiert. Se amesteca spiralele cu compozitia cu carnati si apa pastrata. Se servesc cu branza parmezan rasa.

Citeste si ...


Tort mousse de capsuni si mascarpone


Dulceata de zmeura


Paste cu fructe de mare


Salata rece din fructe de mare cu ananas si ardei gras