Papanasi oltenesti



Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
2 oua, 4 linguri faina, 8 linguri gris, 400 g branza dulce, 50 g smantana, 50 g iaurt, dulceata
de mure/ afine, 500 ml ulei, sare (daca branza nu este sarata deloc).

Mod de preparare:
Cu mana, se sfarma branza si se amesteca apoi cu ouale, grisul si faina. Daca se pot face
“galuste” din aluat, se poate trece la etapa urmatoare; daca branza este prea zemoasa, se
adauga faina pana ce aluatul are consistenta necesara. Se pune uleiul la incins. Cand este f.
bine incins, se pun in tigaie “galustele”, de doua marimi, 6 mari si 6 mici. Se prajesc la foc
mediu, pana se rumenesc. Se aseaza pe o farfurioara intai cea mare, sepune iaurt peste ea,
apoi cea mica, se “inveleste” cu smantana si se orneaza cu dulceata.

Citeste si ...


Creveti cu teci de mazare


Spanac scazut


Prajitura Snickers


Cuscus cu piept de pui la gratar