Paine cu mere



Ingrediente:
doua cesti faina
o lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
o lingurita scortisoara
1/2 ceasca de unt
o cana zahar brun
doua oua
doua mere medii, decojite si taiate cubulete


Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 176 grade C. Ungeti forma de paine si dati deoparte.
Combinati faina, praf de copt, sare si scortisoara intr-un castron mic. Intr-un castron separat, folosind un mixer, amestecati untul impreuna cu zaharul bruna pana obtineti o compozitie pufoasa. Adaugati oualele unul cate unul continuand sa mixati. Adaugati jumatate din ingredientele uscate si amestecati. La acest amestec, adaugati merele taiate cubulete si retul de ingrediente uscate, apoi amestecati bine pana la omogenizare. Turnati compozitia in tava de copt iar deasupra presarati scortisoara. Coaceti timp de 50 – 60 de minute. Faceti testul cu o scobitoare.

Citeste si ...


Tarta cu migdale, coacaze, banane si miere


Limonada cu zmeura


Limonada cu capsuni si rubarba


Copane cu ciuperci si smantana