Orez provensal



Timp de preparare: 40 min.

Ingrediente:
200 g orez cu bobul lung,
1 catel de usturoi,
1 ceapa,
2 linguri de ierburi de Provence (cimbru, rozmarin),
2 linguri unt,
1 ardei gras verde,
1 vanata,
1 dovlecel,
3 rosii,
1 lingurita amidon.


Mod de preparare:

Se fierbe orezul in apa. Se calesc in untul incins usturoiul (zdrobit), ceapa (tocata) si ierburile, dupa care se adauga ardeiul taiat fasii, vanata si dovlecelul taiate bucatele, rosiile curatate de pielita si se lasa sa fiarba 20 min. la foc mic. Se dizolva amidonul in apa, se amesteca cu legumele si se lasa sa mai dea un clocot. Se scurge orezul fiert, se incorporeaza in amestecul de legume si se serveste ca atare sau langa orice fel de carne (friptura, chiftelute, etc.).

Citeste si ...


Supa de legume cu broccoli si conopida


Rulou cu fenicul si carne


Chilli cu carne


Ciorba de legume