Orez cu spanac si branza telemea



Timp de preparare: 30 min.

Ingrediente:
1 ceapa rosie,
2 catei de usturoi,
250 g ciuperci,
2 tulpini de telina,
750 g spanac,
120 g branza telemea,
1 lingura unt,
zeama de la 1/2 lamaie,
250 g orez (cu bobul lung sau natural),
1/2 l apa,
sare,
piper,
chimen,
oregano.


Mod de preparare:

Se taie marunt ceapa si usturoiul, iar ciupercile si tulpinile de telina se taie felii. Spanacul, spalat bine si scurs, se taie bucati mai mari. Branza telemea se taie cubulete. Se pune untul sa se incinga si se calesc ceapa, usturoiul, telina si ciupercile. Se toarna deasupra zeama de lamaie si se mai lasa 2 min. pe foc. Se adauga orezul si apa, se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba incet pana ce orezul inghite toata apa, apoi se ia de pe foc. Se incorporeaza spanacul, se pune capacul si se lasa putin sa se odihneasca. Se adauga si branza telemea si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si oregano. Se amesteca bine si se serveste imediat.

Citeste si ...


Orez provensal


Salata de ciuperci


Strudel cu branza


Marmelada de dovleac